Alle disse kort var - som Nørrestrand-kortet - sendt til en bror i Holbæk, men der var heller ikke i teksten på disse kort hjælp at hente om adressen på ”Højbo”.
Jeg startede så bilen og kørte over på nordsiden af Nørrestrand for at se, om jeg kunne finde en ejendom, der lignede. Det kunne jeg ikke, men jeg fandt en vej, som hed Højbovej. Det var dog utrolig svært at se, om udsigten på mit postkort kunne passe med en af de ejendomme, der lå på vejen. Jo, en af dem, Højbovej 18, med lidt god vilje, men i dag kraftigt ombygget.
Hjemme igen slog jeg adressen op http://www.ois.dk// og fandt ejendommens BBR-oplysninger. Her fremgik det, at ejendommen er opført i 1902 og har gennemgået en væsentlig om- og tilbygning i 1979. Det passede fint. Og på Krak.dk fandt jeg et satellit-billede af grunden, der yderligere bekræftede, at jeg var på rette spor, idet jeg tydeligt kunne se træer og buske på stribe, så der måtte have været et gartneri på stedet.
Næste skridt var at besøge Byarkivet i Horsens, hvor byarkivar Bodil Møller Knudsen som altid var parat til at hjælpe. Men de kort, jeg med hendes hjælp fik adgang til, gav ikke noget endegyldigt svar, ligesom et besøg på det lokale tinglysningskontor heller ikke hjalp, fordi man dér ikke kunne gå så langt tilbage som til 1910. Så jeg manglede stadig beviset på, at Viggo Carstensen havde ejet eller boet på ejendommen.
Jeg klagede min nød til en god samlerven, som er hovedkraften bag http://www.horsens.varberg.dk/ med tusinder af fotos fra Horsens og omegn. Han kender lidt til slægtsforskning og fandt frem til folketællingslisten fra 1921 - og her fremgår det, at Viggo Carstensen boede Højbovej 18 sammen med sin hustru og sønnen Arne.
Næsten 25 år og en masse detektivarbejde krævede det at nå så langt. Og det var en kanongod følelse endelig at stå med den rigtige adresse.